Şansele pentru Carte Verde. Subiectul, discutat în cadrul şedinţei Comisiei economie, buget şi finanţe din Parlament, în urma unei vizite efectuate la Bruxelles

Embed:

Autorităţile au la dispoziţie un an şi jumătate pentru a stabiliza piaţa asigurărilor. Moldova rămâne membru al sistemului internaţional de asigurări Carte Verde până în anul 2020. Dacă nu vor fi întreprinse măsurile de rigoare, ţara va fi exclusă din sistem. Subiectul a fost discutat în cadrul şedinţei Comisiei economie, buget şi finanţe din Parlament, în urma unei vizite efectuate la Bruxelles. 

"Îngrijorările consiliului birourilor, în mare parte, ţin de incertitudinea situaţiei aferente unor asiguratori, care ar putea periclita stabilitatea sistemului Carte Verde din Republica Moldova", a comunicat reprezentantul Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Viorel Miron.

"Partea pozitivă este că asiguratorii noştri nu au datorii externe ce ţine de despăgubirile de asigurare, ceea ce a fost apreciat de către consiliul birourilor de la Bruxelles", a afirmat directorul executiv al Biroului Naţional Carte Verde, Alina Osoianu.

Lasă un comentariu