Sănătate pe şine. Primul tren din lume care de un sfert de veac furnizează tratament chirurgical

Embed:

În India, sănătatea poate fi adusă pe şine. Vorbim despre primul tren din lume care de un sfert de veac furnizează tratament chirurgical. Destinaţiile convoiului sunt zonele rurale ale ţării, unde populaţia nu are acces la serviciile medicale.

Lifeline Express distribuie sănătate în toate localităţile rurale din India. Şi cum ţara dispune de cea mai mare reţea de cale ferată din lume, "trenul sănătăţii" reuşeşte să ajungă în regiunile inaccesibile, pentru ca localnicii să beneficieze de control medical.

De mai mult de două decenii, pragul spitalului pe şine a fost călcat de peste un milion de pacienţi, iar medicii au efectuat sute de intervenţii chirugicale. Lifeline e dotat cu săli de operaţie şi cabinete pentru consultaţie.

Începând cu anul 2010, autorităţile din India au completat serviciul Lifeline Express cu aproape 120 de proiecte, menite să asigure dreptul la consultanţă medicală unui număr de peste 600 de mii de cetăţeni. Înainte de începerea fiecărui proiect, administraţia Lifeline publică afişe prin pieţe şi localităţi.

Lasă un comentariu