Protest în satul Puhoi, raionul Ialoveni. Circa 100 de localnici au blocat drumul principal, fiind nemulţumiţi că a fost anulată cursa de autobuz spre Chişinău

Embed:

Sămânţă de scandal în satul Puhoi, raionul Ialoveni. Circa 100 de localnici au blocat, dis-de-dimineaţă, drumul principal, fiind nemulţumiţi că a fost anulată cursa de autobuz spre Chişinău.  "– Dați-vă oameni buni la o parte!".

Potrivit autorităților locale, autobuzele nu mai circulă, deoarece agenţii economici care gestionează microbuzele ce tranzitează satul s-au plâns la Agenţia Naţională Transport Auto.

"La solicitarea agenților economici care tranzitează localitatea au fost ridicate plăcuțele cu numere de înmatriculare și au fost ridicate și certificatele de înmatriculare a autocarului. Din aceste considerente, oamenii s-au revoltat pe motiv că nu au cu ce circula în condiții normale spre orașul Chișinău", a spus primarul satului Puhoi, Ialoveni, Petru Frunze.

Oamenii spun că microbuzele care tranzitează localitatea sunt mereu pline până la refuz.

"Sunt încărcate toate. Oamenii nu se pot duce. Nu pot pune o sacoșă, nu pot o pune o căldare. Oamenii vor autobuz mare, autobuz cu capacitate mare, cu încăpere, cu portbagaj, cu tot".

"În satul acesta sunt aproape 6000 de locuitori și nu avem autobuzul satului. Noi trebuie să așteptăm să treacă autobuzurile și să urcăm în ele".

Potrivit primarului, cele două autobuze care circulau pe linia Puhoi-Chișinău au fost cumpărate în 2016 din banii colectați de la locuitori, cu suportul administrației locale. ANTA nu a comentat deocamdată acest caz.

Lasă un comentariu