Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă de anul viitor

Embed:

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă de anul viitor. Comitetul Internaţional Olimpic a luat decizia ca urmare a programului de dopaj coordonat de Rusia de pe urma căruia au beneficiat peste o mie de atleți. Cu toate acestea, unii sportivi ruşi vor putea evolua anul viitor.

"Acești atleți invitați vor participa în competiții individuale sau de echipă cu numele de Atlet Olimpic din Rusia, sau prescurtat OAR", a spus președintele CIO, Thomas Bach.

Pe echipamentul folosit va fi înscris numele lor şi va fi imprimat drapelul olimpic, iar la ceremoniile de premiere va fi intonat imnul olimpic. Comitetul Internațional Olimpic a decis excluderea pe viaţă de la Jocuri a fostului ministru rus al Sportului, Vitali Mutko, şi a adjunctului său, Iuri Nagornîh.

Este pentru prima oară în istorie când un comitet olimpic național este exclus de la o ediţie a Jocurilor Olimpice. S-a ajuns aici după ce ancheta Agenției Mondiale anti-doping a demonstrat că între 2012 și 2015, peste o mie de atleți ruși din 30 de sporturi au beneficiat de programul de dopaj. La Rio, anul trecut, după apariția primelor dovezi privind dopajul de stat din Rusia, federaţiile au putut decide dacă exclud individual sportivi ruşi.

Lasă un comentariu