Reprezentanții Fundaţiei Edelweiss sprijină bătrânii. O femeie nevăzătoare din Străşeni, vizitată cu regularitate de asistentele echipei mobile

Embed:

Reprezentanții Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc Edelweiss, sprijină zeci de bătrâni din oraşul Străşeni. Printre aceştia este şi Zinovia Staver, de 67 de ani, din satul Scoreni. De peste nouă luni, femeia, care este nevăzătoare, este vizitată cu regularitate de asistentele echipei mobile.

De peste un deceniu, Zinovia Staver a rămas singură, după ce i-a decedat soţul. În scurt timp, şi-a pierdut şi vederea.

"Eu dacă pun mână aici trebuie să ţin minte că aici am pus cana, că dincolo am pus cealaltă. Eu nu văd, dar eu trebuie să le găsesc", a spus beneficiara Campanie "Respect pentru Seniori", Zinovia Staver.

Asistentele din cadrul echipei mobile a Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc Edelweiss o ajută prin gospodărie, îi aduc produse alimentare şi medicamente.

"Este o fire comunicabilă şi drăguţă. Ne iubeşte ca pe fiicele ei pentru că nu are copii şi ne-a primit cu inima deschisă", a afirmat asistenta medicală, Valeria Stanciu.

Beneficiara a venit cu un mesaj de mulţumire pentru fondatorul "Edelweiss".

"Azi sunt cel mai fericit om de pe pământ. Mulţumesc mult, că este un om cu suflet mare şi nu ne lasă. Vreau să-i spun că la cumpăna cea mare el mie îmi este ca o lumânare, ca un soare şi ne luminează calea grea. Să-i dea Dumnezeu sănătate şi lângă el să se mai alăture oameni buni care pot face bine", a menţionat beneficiara Campanie "Respect pentru Seniori", Zinovia Staver.

Zilnic, echipa mobilă "Edelweiss" vizitează peste zece bătrâni.

"Bunica Zina este o beneficiară mai deosebită a Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc Edelweiss deoarece vede viaţa prin simţuri. Culorile vieţii sale vin de la bunătatea şi receptivitatea oamenilor pe care o înconjoară. Noi venim cu drag de fiecare dată pentru a-i aduce o rază de speranţă şi bucurie", a comunicat directorul executiv, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss, Lidia Cucoş.

În cadrul campaniei, "Respect pentru seniori", lansată de fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss, 40 de bătrânii din raionul Străşeni primesc pachete cu produse alimentare şi beneficiază de asistenţă medicală la domiciliu.

Lasă un comentariu