Reparaţie cu ghinion

Embed:

A mers să-şi repare maşina la un service auto din Chişinău, iar când a luat-o, a depistat că automobilul are mai multe defecţiuni. Un şofer din Capitală se plânge că după ce şi-a preluat autovehiculul de la reparaţie s-a pomenit cu un prejudiciu înzecit.

Şi totul, susţine el, din cauza neglijenţei mecanicilor, care nu şi-ar fi făcut munca bine. Mai exact, automobilul marca Lexus ar fi fost prezentat cu defecţiuni la şasiu, însă atunci când proprietarul auto şi-a luat maşina, el ar fi sesizat mai multe nereguli la cutia de viteză, aceasta devenind şi mărul discordiei.

Potrivit avocatului păgubitului, deşi, conducătorul autoturismului ar fi informat imediat administraţia companiei care i-a prestat serviciile de reparaţie despre problema apărută, cei din urmă ar fi refuzat să remedieze situaţia.

În acest sens, conducătorul auto a fost nevoit să efectueze din nou o expertiză la o altă  companie specializată în lucrări de service auto, rezultatele cărora i-ar fi dat dreptate.

De cealaltă parte, directorul companiei din cadrul căreia face parte service-ul auto cu pricina, neagă orice acuzaţie.

Pentru refuzul primit din partea prestatorului de a accepta efectuarea unei expertize a automobilului defectat, conducătorul auto a adresat o plângere către reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

Drept consecinţă, potrivit Directorului Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Iurie Eremia, în baza petiţiei depuse de către consumator, au fost deschise două procese contravenţionale. Astfel, pentru refuzul de remediere gratuită a deficienţelor la serviciul prestat, agentul economic a fost sancţionat cu 6.000 de lei, iar administratorul companiei cu 3.000 de lei.

În condiţiile în care conducătorul auto a fost nevoit să scoată din buzunar 50.000 de lei pentru a-şi repara din nou maşina, avocatul acestuia susţine că amenzile aplicate companiei sunt prea mici, iar paguba clientului său - prea mare, de aceia vor merge în instanţa de judecată.

În acest caz, pare că, nu rămâne decât, ca instanţa de judecată să facă dreptate.

Lasă un comentariu