Reparaţia Muzeului Naţional de Artă a luat sfârşit

Reparaţia Muzeului Naţional de Artă a luat sfârşit. Mâine, sediul central al instituţiei, restaurat cu sprijinul financiar al României, va fi inaugurat.

Evenimentul va reuni personalităţi culturale, dar şi politici din ţară şi de peste hotare. La inaugurare va fi prezent directorul muzeului, Tudor Zbârnea, ministrul Culturii, Monica Babuc, premierul Pavel Filip, dar şi ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniţă.

Interiorul restaurat al muzeului impresionează prin pervazurile şi scările din marmură, dar și uşile şi geamurile din lemn natural. Finalizarea lucrărilor a fost posibilă datorita unui grant în suma de un milion de euro acordat de Guvernul României.

"Acest grant românesc pentru care suntem extrem de recunoscători poporului român şi Guvernului României a făcut ca lucrările de finalizare care a durat mai bine de 11 ani, să se finalizeze acum pe 4 noiembrie. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au pus umărul la realizarea acestui minunat proiect", a comunicat ministrul Culturii, Monica Babuc.

VIDEO

Lasă un comentariu