Renato Usatîi a recunoscut că a fost anchetat de poliţişti în anul 1998

Renato Usatîi a recunoscut că a fost anchetat de poliţişti în 1998. El susţine însă că fost invitat la secție doar pentru a i se lua amprentele și a fi fotografiat, dar nu pentru a fi reținut. Despre aceasta el a povestit într-o postare video pe Facebook.

"Eram student. Aveam 19 ani când Anatolie Reaboi, acum e comisar în nu știu care raion, atunci era șeful la un departament al poliției sau angajat la urmărire penală, se ocupa cu investigarea furtului mașinilor, când el și alți polițiști m-au luat pe mine și alți băieți de la universitate. El ne-a spus că trebuie să filmăm pentru cartotecă, să luăm amprentele. Ne spune colegii voștri de la facultatea limbi străine, am învățat limbi străine, cei care pleacă în Polonia, Germania, aduc mașini la comandă. Ei fac duplicate la chei, iar aceste mașini cineva la fură. Ne-au dus la comisariat, zece minute numele, prenumele, locul nașterii și ne-au lăsat să plecăm.Nu am fost niciodată reținut de poliție în Moldova în toți acești ani în care toți vorbesc că eu am fost bandit", a spus primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi.

Anterior în presă a apărut o informaţie că Renato Usatîi a fost reţinut în anii 90. Informaţia era confirmată şi pin imagini video.

Renato Usatîi este cunoscut pentru relațiile strânse cu mai mulți lideri interlopi, fapt pe care nu-l neagă. Printre amicii săi certați cu legea se numără și așa-numitul hoț în lege, Grigore Caramalac alias Bulgaru. Usatîi a declarat că acesta îi este vecin și îl că cunoaște din 1995. În acea perioadă, Bulgaru conducea una dintre cele mai temute structuri ale crimei organizate din Moldova. La începutul anilor 2000, Caramalac a fugit în Rusia, după ce a fost reținut și eliberat de câteva ori.

Liderul penal al formațiunii "Partidul Nostru" este căutat de Interpol pentru tentativă de omor a bancherului rus Gherman Gorbunțov. La fel ca și autoritatea criminală Caramalac, Renato Usatîi se ascunde în Rusia. El a plecat din țară cu aproximativ şase luni în urmă.

Lasă un comentariu