Raiul comercianților stradali. Vânzătorii de flori şi apă au profitat de aglomeraţia din cimitire

Embed:

Vânzătorii de flori şi apă au profitat de aglomeraţia din cimitire, pentru a face un ban în plus. Preţurile pe care le-au afişat aceştia nu au fost, însă, deloc creştineşti.

" - Era 7,8, dar acum este 10, 15, 20, unde asta înseamnă. - Şi nu aţi luat apă? - Nu am luat, că 15 lei pentru o apă, este prea mult pentru mine".

"- Cam prea scump. - Dar oricum văd că aţi cumpărat. - Le cumpăr că trebuie".

Vânzătorii de narcişi sau lalele spun că au cules florile din grădină şi au venit să facă un ban.

"- Sunt ai mei de acasă. - Şi la ce preţ îi vindeţi? - Este un leu firul. Avem lalele, ele sunt cu patru lei, după cum e omul, că aşa este o zi astăzi că se poate şi mai ieftin".

"- Narcisul este cu un leu şi acestea cu 15 lei. - Cum merge vânzarea astăzi? - Mulţumim, aşa încetişor".

"Sunt verzi şi le dăm la un preţ redus cu un leu, dar dacă sunt mai scurte cu 50 de bani. Dacă le puneţi în apă şi sunt la soare în două ore se fac roz, dar până în seară pot să înflorească".

Deşi, recent, Ministerul Mediului le-a reamintit cetățenilor că florile și decorațiunile din plastic sunt dăunătoare, acestea au fost expuse la mai multe tarabe.

"Avem la bucată, avem crenguţe, avem şi de trei lei şi de cinci lei mai măşcate, depinde de mărime".

Conform informațiilor prezentate de autoritățile locale, anual, de pe teritoriul cimitirului Sfântul Lazăr din Chișinău, sunt colectate circa 700 de tone de gunoi. 80 la sută din deșeuri sunt flori și decorațiuni de flori artificiale.

Lasă un comentariu