Promenadă plăcută în parcul Valea Morilor. Au fost aplicate marcaje şi semne rutiere care indică pe unde trebuie să meargă bicicliştii şi pe unde pietonii

Embed:

Oamenii care iubesc să se plimbe pe malul lacului din parcul Valea Morilor nu vor mai fi deranjaţi de biciclişti. Aici au fost aplicate marcaje şi semne rutiere care indică cine şi pe unde poate să se deplaseze. Autorităţile cred că, în acest fel, vor fi evitate incidentele, iar promenadele vor fi mai plăcute.

În parcul Valea Morilor au apărut 14 indicatoare care arată pe unde trebuie să meargă bicicliştii şi pe unde pietonii. În acelaşi timp, au fost aplicaţi 440 de metri pătraţi de marcaj rutier.

"E aceeaşi vopsea care se aplică la marcajele rutiere. Sigur că aici va ţine mai mult, deoarece nu va fi supusă sarcinii de aderenţă atât de mult", a menţionat directorul Exdrupo, Adrian Boldurescu.

Acum cicliștii și cei care iubesc să alerge prin parc se vor deplasa în jurul lacului în sens contrar acelor de ceasornic, iar traficul de-a lungul benzilor va fi unilateral.  

"Lăţimea acestui drum nu ne permite să facem benzi în două direcţii de aceea pentru ciclişti şi cei care aleargă am făcut piste într-o sigură direcţie. Pentru ciclişti pista e un pic mai mare, iar pentru cei care alergă pista e mai mică", a afirmat directorul organizaţiei Sporter, Serghei Legheida.

Oamenii spun că, de acum încolo, se vor simţi mai în siguranţă.

"Într-adevăr când erau pietonii şi bicicliştii cam era o încurcătură. Dar acum e foarte bine. E un lucru bun".

"Este foarte bine că au făcut delimitări, pentru că seara este imposibil să mergi şi fiecare trebuie să aibă pista sa".

Lucrările de aplicare a marcajelor au costat peste 60 de mii de lei.

Lasă un comentariu