Producătorul de pantofi de lux, Christian Louboutin, a câştigat procesul privind dreptul exclusiv de folosire a tălpilor roşii

Embed:

Producătorul de pantofi de lux, Christian Louboutin, a câştigat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene procesul privind dreptul exclusiv de folosire a tălpilor roşii pentru încălţămintea cu toc înalt.

În 2012, Louboutin l-a dat în judecată pe producătorul de pantofi olandez Van Haren, deoarece acesta a început şi el să vândă încălţăminte cu tălpi roşii.

Louboutin susţinea că are drept exclusiv asupra tălpilor roşii, fiind marcă europeană înregistrată, în timp ce Van Haren spunea că acest lucru contravine legislaţiei europene.

Judecătorii de la Luxembourg au respins recomandarea făcută chiar de propriul lor consilier juridic, care, în februarie, spunea că tălpile roşii nu pot fi marcă înregistrată.

Zeci de celebrităţi din lumea întreagă, de la Oprah Windrey la Caroline de Monaco şi Jennifer Lopez, cumpără modelele Louboutin care le-a consacrat chiar şi un cântec cu un videoclip, "Louboutins".

Aceste modele de pantofi cu toc şi talpă roşie - create în 1993 - se vând în aproape 240 de mii de exemplare în fiecare an.

Lasă un comentariu