Primii clienți ai Programului Prima Casă s-au mutat deja în noile apartamente

Embed:

Primii clienți ai Programului "Prima Casă" s-au mutat deja în noile apartamente. Familia Dulgheru a reușit să-și amenajeze locuința și se bucură de propriul cămin. Ei spun că nu ar fi reușit să se mute atât de repede fără ajutorul Fundației lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" care le-a oferit electrocasnice și un voucher pentru mobilă.

Apartamentul familiei Dulgher are două camere și este situat într-un bloc nou din sectorul Ciocana. Soții sunt bucuroși că au reușit să se mute repede.

"De la primirea creditului și la mutarea în casă nouă a durat maxim o săptămână. Pentru că deja am avut și surpriza de la Edelweiss, am avut suportul lor și asta ne-a impulsionat ca deja la Paște să devenim deja locatari ai propriei locuințe", a spus beneficiar al Programului "Prima Casă", Ion Dulgher.

Ion și Claudia au sfințit casa în ziua în care au sărbătorit și aniversarea căsătoriei. Soții spun că nu le pare rău deloc de alegerea făcută.

"Atâta timp cât stai în chirie și atâta timp cât tu ești nevoit să achiți o oarecare sumă de bani, tu practic nu ai nimic de pierdut. Tu, achitând acest credit, știi că achiți în folosul tău, nu achiți niște bani care peste timp, adică între timp, pur și simplu vor fi zero", a spus beneficiar al programului "Prima Casă", Claudia Dulgher.

Cei care vor să-și cumpere o locuință prin programul "Prima Casă" pot solicita un credit de cel mult un milion de lei de la cinci bănci din țară. Proiectul are mai multe beneficii în comparație cu ipotecile. Programul "Prima casă" a fost lansat la iniţiativa premierului Pavel Filip. La el pot aplica cetăţeni cu vârsta de până la de 45 de ani, angajați oficial și care nu au alte credite ipotecare. De menționat că, în curând, va fi lansa și programul "Prima Casă 2" care este destinat angajaților din sectorul bugetar.

Lasă un comentariu