Preşedintele raionului Criuleni, Iurie Andriuţa, în arest pentru 30 de zile

Embed:

Situaţia preşedintelui raionului Criuleni, Iurie Andriuţa, nu este prea roz. După ce a fost reţinut miercuri pentru 72 de ore, acesta a fost plasat ieri în arest preventiv pentru 30 de zile, de către magistrații Judecătoriei Chişinău.

Iurie Andriuţa nu a fost deloc încântat de decizia judecătorilor.

Procurorii spun că măsura preventivă este necesară la această etapă a investigației.

"Având în vedere complexitatea infracțiunii de care este învinuit, și gravitatea faptei, sunt suficiente temeiuri rezonabile de aplicare a măsurii preventive a arestului", a comunicat procurorul anticorupție, Ion Geru.

Doi agenți economici, figuranți în același dosar, suspectați de complicitate la infracțiune, au compărut ieri în fața instanței. Unul dintre ei pledează nevinovat. Acesta s-a ales cu 30 de zile de arest la domiciliu, decizie care nu va fi contestată de avocați.

"Nu putem vorbi despre influență asupra rezultatelor licitațiilor. Nu am făcut așa ceva. Eu nu îl cunosc pe președintele raionului, nici pe membrii comisiei", a spus agentul economic, Veniamin Șandrovschi.

"Nu vom contesta această decizie deoarece clientul este pentru stabilirea tuturor circumstanțelor", a menționat avocatul, Anatolie Dmitric.

Potrivit CNA, Iurie Andriuţa a trucat mai multe licitaţii în cadrul unor proiecte cu fonduri europene, prin favorizarea unei singure firme. De asemenea, preşedintele raionului este suspectat că în scopuri personale a promovat o companie, care să desfăşoare lucrări de reparaţie a unui drum local.

Dacă va fi găsit vinovat, Iurie Andriuţa riscă până la şase ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de până la zece ani. În acelaşi dosar, şefii a două companii de construcţii, câştigătorii acestor licitaţii, au fost încătuşaţi joi pentru complicitate la infracţiune.

Lasă un comentariu