Premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Finanţelor să pregătească în cel mai scurt timp hotărârea de Guvern privind programul Prima Casă 2

Embed:

Premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Finanţelor să pregătească în cel mai scurt timp hotărârea de Guvern privind programul Prima Casă 2, astfel încât bugetarii să se bucure cât mai repede de beneficiile acestuia. Potrivit lui Pavel Filip, pentru asta trebuie încheiate mai repede consultările publice.

"Cu cât mai repede o să îl aprobăm cu atât mai repede o să beneficieze cei care au dorinţa să îşi cumpere o locuinţă, lucrează nu mai puţin de un an de zile în instituţiile statului din Moldova", a comunicat prim-ministrul, Pavel Filip.

PDM a anunţat ieri că susţine lansarea Programului Prima Casă 2. Acesta presupune că statul îşi asumă responsabilitatea de a achita jumătate din creditul contractat pentru o perioadă de 25 de ani. Cumpărătorul va plăti cealaltă jumătate, plus dobânzile aferente. Prin acest program, autorităţile vor să-i stimuleze pe angajaţii instituţiilor publice să rămână să lucreze la stat, dar şi ca alte persoane să se angajeze în sistemul public.

Lasă un comentariu