Premierul Pavel Filip a anunțat mobilizarea forțelor pentru a face ordine în Chișinău

Embed:

Premierul Pavel Filip a anunțat mobilizarea forțelor pentru a face ordine în Chișinău, în urma ninsorilor abundente de la sfârșitul săptămânii trecute. Echipele de intervenţie vor fi acționa în raza fiecărui Inspectorat de Poliție din Capitală.

"Vor fi antrenate peste o sută de unităţi de transport special. Vorbesc despre autobasculante. Vor fi antrenaţi mai mult decât 200 de profesionişti la curăţarea arborilor. Oameni care pot profesional mânui motoferăstraile. Şi câteva sute, mai bine spus, peste o mie de carabinieri şi ostaşi din armata naţională", a declarat prim-ministrul, Pavel Filip.

Pavel Filip a solicitat locuitorilor Capitalei să nu circule cu automobilele prin oraș și să nu parcheze mașinile în curțile blocului, pentru ca autospecialele să aibă acces liber.

"Dincolo de răbdarea de care vă rog să daţi dovadă, vă rog foarte mult să vă abţineţi, dacă nu există nicio urgenţă, să vă deplasaţi, în deosebi, cu maşinile prin Chişinău. Atât mai mult, cei care locuiesc în afara oraşului Chişinău, dacă nu există nicio urgenţă, să vă abţineţi de la a veni în Chişinău cu automobilul", a comunicat prim-ministrul, Pavel Filip.

În urma ninsorilor abundente, în oraş s-au prăbușit 10 mii de copaci.

Lasă un comentariu