Premiera naţională a filmului "Ultima zi din mai", la Cinematograful Odeon din Capitală

Embed:

La Cinematograful Odeon din Capitală, a avut loc aseară premiera naţională a filmului "Ultima zi din mai", în regia lui Igor Chistol. Pelicula filmată în anul 2016, a fost nominalizat la premiile NIKA, unul dintre cele mai prestigioase trofee cinematografice din lume.

Lungmetrajul "Ultima zi de mai" redă povestea unui tată rămas acasă cu două fiice minore, după ce mama a plecat la muncă în Italia. După lungi cugetări, femeia decide să se recăsătorească.  

"Vizionând filmul îmi dau seama că cuvântul care poate descrie ceea ce simți până la urmă este durere. O realitate absolută, problemele de familie, plecarea unui părinte și copii rămași cu celălalt părinte. Da, într-adevăr, asta este problema de moment".

"Oamenii au rămas impresionați, au fost profund mișcați de proiecția filmului și la un moment dat nu le pare adevărat că s-ar fi putut întâmpla o asemenea poveste și acest lucru m-a impresionat oarecum", a menţionat regizorul, Igor Chistol.

"O scenă care s-a dat mai greu a fost finalul filmului, finalul filmului a fost un picuţ schimbat. Îmi place scenariul şi îmi place abordarea regizorului şi mi-a plăcut mult actorii, am avut o echipă de actori super", a spus directorul de imagine, Roman Canţer.

Pelicula a fost filmată în 2016 în satul Vadul Raşcov din raionul Şoldăneşti. În rolurile principale au evoluat actorii Valeriu Andriuță, Dana Ciobanu şi Tudor Andronache.

"În acest film l-am jucat pe un italian Marco. Asta a fost prima mea lucrare şi eu am avut toată încrederea în Igor fiindcă eram şi colegi de facultate, asta e primul meu rol", a povestit actorul, Tudor Andronache.

"Eram sigură că n-o să am emoții, dar ele sunt. Cred că este de bun simț să ai emoții de actor atunci când ai o premieră sau un spectacol", a afirmat actrița, Dana Ciobanu.

Filmul va fi proiectat la cinematograful Odeon din Capitală până pe data de 3 iunie, la ora 18:00. Preţul unui bilet este de 50 de lei. În luna iulie "Ultima zi din mai", va participa la festivalul internaţional "Golden Apricot" din Armenia.

Lasă un comentariu