Premieră în ţara noastră. Un parlamentar şi-a dat darea de seamă în faţa oamenilor. Despre cine este vorba

Embed:

Premieră absolută în Moldova. Deputatul Partidului Democrat Elena Bacalu a venit la raport în faţa alegătorilor din Cahul. Evenimentul ar putea deveni totuşi o tradiţie dacă în ţara noastră va fi aprobat votul uninominal.

Printre cele mai importante realizări, Bacalu a menţionat suportul în renovarea şi reparaţia mai multor instituţii de învăţământ din raion, obţinerea statutului de municipiu pentru oraşul Cahul, dar şi deschiderea Departamentului Medicină de Urgenţă prespitalicească şi a Secţiei de reanimare în cadrul spitalului raional.

"Ar fi bine ca fiecare deputat să vină cu un raport de activitate în faţa alegătorilor. Este votat proiectul cu Zona Economică Liberă, au fost alocate surse financiare pentru Parcul Industrial. Incubatorul de afaceri avem multe succese, realizări în medicină", a spus deputat Partidul DEMOCRAT, Elena Bacalu.

Prezentarea raportului de activitate în faţa cetăţenilor va fi obligatoriu pentru deputaţi în cazul în care Parlamentul va aproba sistemul uninominal.

"Reprezintă schimbarea modului de a gândi, de a alege şi de a acţiona a poporului nostru, el reprezintă reformarea societăţii şi înseamnă încă un pas important pe calea democraţiei în Republica Moldova", a spus deputat Partidul DEMOCRAT, Elena Bacalu.

Preşedintele raionului Cahul a venit cu o solicitare către deputat.

"Am aşa o rugăminte către dumneavoastră dacă dumneavoastră aţi putea interveni pe lângă domnul prim-ministru poate ar fi bine să fie şi în teritoriu şedinţa Guvernului. Cred că această întâlnire de Guvern din teritoriu ne-ar ajuta pe noi să avem un dialog", a spus preşedintele raionului Cahul, Ion Groza.

Oamenii din Cahul sunt mândri de realizările obţinute de parlamentar.

"Sunt mândră că avem RM în Parlament deputatul nostru. O femeie care îşi iubeşte raionul său, îşi iubeşte ţara ei şi depune toate eforturile ca să fie un deputat cu literă mare".

"Ne bucurăm pentru realizările care sunt în beneficiul nostru, al copiilor, a populaţiei. Pentru realizări în medicină, pentru pensii, aşteptăm să fie mai multe realizări în domeniul Educaţiei".

"A fost totul atât de transparent, sincer, cred că este un început foarte bun".

Elena Bacalu este deputat al Partidului Democrat din anul 2014.Lasă un comentariu