Pregătiri intense pentru iarnă. Primăria Capitalei ar putea angaja firme private, care deţin echipamente pentru deszăpezire

Embed:

Iarna nu-i ca vara, de aceea primăria Capitalei ar putea angaja firme private, care deţin echipamente pentru deszăpezire. Edilul interimar, Silvia Radu, a anunţat acest fapt în cadrul vizitei la regia "Exdrupo", responsabilă de curăţarea drumurilor din Chişinău.

"Îmi pare foarte rău că nu s-a investit până în ziua de astăzi în reabilitarea parcului existent, dar cred că este o muncă care trebuie planificată pe viitor şi prevăzută în buget. Unul din lucrurile importante, care trebuiesc prevăzute pentru sezonul de iarnă, este desigur echiparea resurselor umane cu echipamentul necesar", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Toate maşinile din dotarea întreprinderii "Exdrupo" sunt de producţie sovietică, iar în caz de ninsori puternice, acestea nu fac faţă. În sezonul rece, unele sunt reparate şi de câteva ori pe zi.

"Schimbăm râzâna, nouă punem. E veche tare şi noi buxam şi când ieşeam la împins omătul, noi buxam. Se aşteaptă ninsori, nu ştiu ce se aşteaptă şi până vineri trebuie să fie toată tehnica gata."

"Suntem gata, iată îl terminăm azi şi suntem gata să ieşim dacă va cădea zăpada. Nu e o problemă. Tehnica la noi e tare ''serioasă". Mi se pare că tătâca a lucrat pe dânsa. Câţi primari au fost, tot vin, se uită şi spun că o să fie. Dar în ce an o să fie, cred că copiii mei când vor fi mari",  a spus angajat "Exdrupo", Ion Gavriluţă.

Chiar dacă dotarea tehnică nu este la cel mai înalt nivel, întreprinderea municipală se pregăteşte intens pentru iarnă. Potrivit directorului "Exdrupo", materialul antiderapant necesar a fost cumpărat deja.

"Patru mii de tone sunt pregătite de nisip și trei mii de sare sunt în drum deja de la furnizor.  Echipamentele sunt foarte depășite și în condițiile de exploatare intensă trei muncitori, lucrează pe unul și același utilaj din lipsa de utilaje. Cea mai veche mașină Anul de producere 1964. Ultima procurare a fost în 2012", a spus directorul Întreprinderii Municipale "Exdrupo", Ştefan Racu.

Întreprinderea municipală "Exdrupo" are în dotare 80 de autospeciale. În cadrul acesteia activează 325 de muncitori. 

Lasă un comentariu