Politica cinismului! Maia Sandu parteneriat cu Voronin în ajunul zilei de 7 aprilie

Ieri - dușmani de moarte, astăzi - oameni cu interese comune, care au format o coaliţie. Vorbim despre preşedintele PCRM Vladimir Voronin şi liderul PAS, Maia Sandu, care au semnat o declaraţie comună şi sunt împotriva dreptului cetățenilor de a le retrage deputaților mandatul prin referendum. Anterior, cei doi s-au atacat reciproc de nenumărate ori şi s-au aruncat cu replici dure.

La sfârşitul lui 2016, Vladimir Voronin a vorbit dur despre candidatul la funcţia de preşedinte, Maia Sandu.

"Ce a fost ea în viaţa ei. Ce-o făcut Maia Sandu? Cine o ştie ce capacităţi are, ce ştie ea? Dar cum a nimerit ea ministrul Educaţiei? Da ce a făcut ea fiind ministrul Educaţiei? Le-a băgat fetelor sub fuste videocamere la bac. Maia Sandu o să fie condusă, cum este condusă toţi ultimii ani Republica Moldova din exterior", a spus preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Replicile dure ale lui Voronin nu s-au oprit aici.

"Marusea asta Sandu. Dacă ea, fără de nici un fel…Măcar să-i tremure ceva. A închis peste 400 de școli, grădiniţe, internate. A aruncat copii orfani în stradă? Ea emoții să aibă?", a spus preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Iar ceva mai devreme, Maia Sandu spunea că faptul că PCRM nu o agreează este un compliment pentru ea şi nu o surprinde.

"Cât privește atitudinea negativă a comuniştilor față de reformele pe care le-am promovat noi în educație, aceasta este explicabilă", a declarat Sandu într-un interviu pentru Ziarul de Gardă. Mai mult, pe pagina sa de facebook, liderul PAS scria în 2015 că  "Nu a declarat niciodată că susţine o alianţă cu partidul comuniştilor şi că nu crede că PCRM poate deveni un partener serios în procesul de integrare europeană".

Un alt subiect care îi deviza pe cei doi lideri politici este unirea cu România. Acum un an, Maia Sandu a declarat la un post privat de televiziune că dacă ar avea loc un referendum privind unirea Republicii Moldova cu România, ea ar vota PENTRU.

Decizia Maiei Sandu de a semnat o declaraţie comună cu preşedintele PCRM Vladimir Voronin a trezit nemulţumirea mai multor internăuţi.

"Dacă asta îi convine, cine spunea că este altfel decât restul politicienilor? scrie Andrei Balan pe o reţea de socializare. "Să vă fie rușine, după asta mai aveți glas să vorbiți de 7 aprilie", este un alt mesaj adresat liderului PAS pe facebook.  "Ei cred că sunt corecți! Viorel Ciubotaru - șef PLDM, partid considerat cel mai corupt și generator de corupți.

Urmează semnătura Maiei Sandu care a jurat până la sânge că se va răzbuna pentru iubitul șef Filat. Semnatura lui Năstase este lângă cea a lui Renato" a scris un alt conaţional de al nostru.

Lasă un comentariu