Poliţia de Frontieră, la datorie

Embed:

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, cei mai mulţi dintre cetăţeni pleacă în vacanţă, iar alţii se întorc acasă. Punctele de trecere a frontierelor de stat sunt supraaglomerate, iar călătorii nerăbdători de a ajunge la destinaţie. Pentru a evita fluxul mare a mijloacelor de transport, a fost dispusă suplinirea numărului de angajaţi ai personalului responsabil de verificarea paşapoartelor.

Totodată, automobilele în care se află familii cu copii mici sau persoane cu nevoi speciale, le este permisă trecerea pe banda destinată Corpului Diplomatic. Potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei de Frontieră, Raisa Noviţchi, în acest mod, se doreşte evitarea formării cozilor mari în punctele de trecere.

Entuziasmul şi nerăbdarea de a ajunge în vacanţă sau de a fi alături de cei apropiaţi, le poate juca festa, uneori, călătorilor. Fie că nu verifică valabilitatea documentelor, sau le uită acasă. În acest sens, Poliţia de Frontieră vine cu recomandări pentru cetăţenii.

Totodată, poliţiştii de frontieră aduc la cunoştinţă că, unul din părinti poate călători cu copilul său minor, fără a deţine permisiunea celui de-al doilea. Actul este necesar doar în cazul unei persoane terţe. O întrebare frecventă adresată poliţiştilor de frontieră este: "Care sunt documentele necesare pentru traversarea hotarului la volanul maşinii personale?"

De asemenea, oamenii legii le recomandă cetăţenilor să verifice, online, timpul de aşteptare pentru fiecare punct de trecere a frontierei, astfel, să aleagă cel mai convenabil traseu.

Iar, dacă aţi pornit deja la drum şi doriţi să aflaţi mai multe informaţii, puteţi contacta linia verde a Poliţie de Frontieră: 0 22 25 97 17. Cu valizele pregătite şi cu toate actele necesare, Poliţia Frontierei vă doreşte vacanţă plăcută.

Lasă un comentariu