Poliţia atenţionează să fim mai precauţi

Embed:

Perioada sărbătorilor de iarnă este timpul perfect pentru o vacanţă. Din păcate, este şi o perioadă excelentă pentru hoţii care visează să dea lovitura în casele celor care sunt plecaţi.

Cele mai solicitate de ei sunt locuinţele particulare, dar nu uită nici de apartamentele din blocurile de locuit. De multe ori, hoţii se bazează pe greşelile proprietarilor atunci când intenţionează să dea o spargere.

De aceea, înainte de a pleca în vacanţă, este bine să ne asigurăm că ne protejăm casa împotriva hoţilor. Este necesar de a lăsa o persoană de încredere care să supravegheze uneori proprietatea.

Cu toate că, sistemele de alarmă sunt ceva mai costisitoare, rămân totuşi a fi extrem de utile nu doar în vacanţa de iarnă, ci şi de fiecare dată când veţi pleca pentru mai mult timp de acasă. În acest sens, oamenii legii vin cu sfaturi pentru cetăţeni, ca să nu cadă în plasa hoţilor de locuinţe.

Totodată, poliţia atenţionează cetăţenii că, apartamentele aflate la parterul blocurilor de locuinţe pot nimeri mult mai uşor în vizorul hoţilor. Drept urmare, se recomandă ca geamurile să fie închise, iar jaluzele să fie coborâte pe jumătate, pentru a păstra aparenţa unei zile obişnuite.

Însă, de cele mai multe ori, mulţi dintre noi nu sunt conştienţi că informaţiile plasate pe reţelele de socializare pot fi văzute online de către oricine şi că, astfel, ne expunem unor pericole reale.

Oamenii legii mai atenţionează că furturile din locuinţe pot fi evitate printr-o atitudine mai precaută a proprietarilor faţă de bunurile lor.

Lasă un comentariu