Peştele - prietenul omului. Povestea unui japonez şi a amicei sale "cu coadă"

Embed:

Un japonez poate fi pe bună dreptate numit omul-amfibie! Bărbatul explorează adâncimile de șase decenii, cam cât o viață de om. Așa că nu e de mirare, că în tot acest răstimp și-a făcut prieteni marini. Pe cel mai fidel dintre ei l-a întâlnit acum un sfert de veac. De atunci face scufundări zilnice în apele Parcului Subacvatic din Tateyama, acolo unde e casa amicei "cu coadă".

Japonezul Hiroyuki are 79 de ani şi explorează mările şi oceanele practic toată viaţa. Mai exact, pasiunea îl ţine sub apă de 6 decenii. Bărbatul recnuoaşte că doar în adâncuri se simte confortabil, în propria lume. Anume din acest motiv şi-a construit şi un templu în împărăţia apei, mai exact la 17 metri sub nivelul mării. Construcţia serveşte drept adăpost pentru multe vieţuitoare marine, printre care şi Yoriko -  o femelă din specia peşte cu cap de oaie, supranumit şi peştele Shrek.

Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată acum 30 de ani. Yoriko se afla la poarta templului, epuizată. Nici măcar nu era capabilă să-şi vâneze hrana. Iar el i-a venit în ajutor!

Ei bine, oricine se poate împrieteni cu un animal dacă îi oferă hrană. Dar posibilitatea de a intra în contact, mai ales fizic -  este un nivel de apropiere care se dobândeşte mai greu. 

Lasă un comentariu