Peste şapte sute de viitori medici şi farmacişti au depus jurământul lui Hipocrate

Embed:

Peste sapte sute de viitori medici şi farmacişti au depus ieri jurământul lui Hipocrate. La evenimentul organizat la Palatul Naţional "Nicolae Sulac" au participat ministrul Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari şi ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

Deşi recunosc că în sistemul medical mai sunt necesare reforme, absolvenţi spun că vor să rămână acasă pentru a-şi continua studiile.

"Mulţi colegi pleacă, dar până la urmă acasă cine o să rămână, pe ai noştri cine îi va trata. Da, pleacă lumea pentru un salariu mai bun, pentru o viaţă mai bună, dar totuşi acasă este cel mai bine".

Prezentă la eveniment ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari a dat asigurări că autorităţile vor implementa reforme menite să motiveze tinerii specialişti să activeze acasă.

"În primul rând prin dotarea cu cele mai performante tehnologii actuale în domeniul sănătăţii, astfel ca condiţiile de muncă să fie unele foarte favorabile din punct de vedere a profesării specialităţilor pe care le vor îmbrăţişa", a comunicat ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari.

"Vă privesc cu mult respect şi chiar dacă nu mi-aş dori să apar prea mult la uşile dumneavoastră contez că dacă va fi nevoie suportul dumneavoastră profesional să fie unul de cea mai înaltă calitate şi în concordanţă cu standardele internaţionale", a spus ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

În acest an aproape o mie de elevi au absolvit Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu".

Lasă un comentariu