Peste 760 de mii de moldoveni au plecat temporar sau pentru totdeauna din țară

Embed:

Potrivit datelor oficiale, din Republica Moldova au plecat temporar sau pentru totdeauna peste 760 de mii de moldoveni. Datele sunt publicate de Biroul Migraţie şi Azil.

Dintre cei aflaţi peste hotare, majoritatea sunt femei - peste 400 de mii. De asemenea, potrivit raportului, fiecare al doilea om plecat, în ultimul an nu a revenit acasă.

Astfel, de mai bine de un an, în străinătate se află peste 300 de mii de bărbaţi. La fel, nici 140 de mii de femei nu au mai revenit în ultimele 12 luni.

Dintre aceştia, cei mai mulţi, aproape 50 de mii, au vârsta cuprinsă între 30 şi 34 de ani. Pe locul doi sunt tinerii care au între 25 şi 29 de ani. De asemenea, mulţi dintre cei plecaţi, aproape 40 de mii, au vârsta cuprinsă între 35 şi 39 de ani.

În acelaşi timp, numărul celor plecaţi temporar peste hotare este de 320 de mii. Dintre ei peste 210 mii sunt bărbaţi, iar restul femei. Dacă bărbaţii aleg să meargă în Federația Rusă, Ucraina și Portugalia, atunci cele mai multe femei pleacă în Italia, Turcia și Israel.

De asemenea, din numărul total al celor care pleacă doar periodic peste hotare, cei mai mulţi, aproape 90 de mii, au studii gimnaziale. Cu studii liceale şi medii generale sunt aproape 80 de mii de moldoveni. Pe locul trei în top sunt cei cu studii profesionale, iar peste 40 de mii au studii superioare.

Lasă un comentariu