Percheziţii după informaţiile frontierei

Embed:

Două persoane sunt cercetate penal, în libertate, fiind suspectate de confecţionarea, deţinerea, vânzarea dar şi folosirea documentelor oficiale false. Mai exact, este vorba despre procuri ce acordă dreptul conducerii, pe teritoriul Republicii Moldova, a automobilelor înregistrate în Lituania.

Astfel, polițiștii de frontieră de la direcția regională Nord, de comun cu procurorii, au desfăşurat o serie de măsuri speciale de investigație în cadrul unui dosar penal deschis anterior.

Ieri, au avut loc percheziţii la domiciliile suspecţilor. S-au petrecut în satul Târnova din raionul Dondușeni şi în localitatea Gura Camencii din Florești. Oamenii legii au descoperit mai multe acte falsificate, precum şi ştampile, foi A4 cu semnături, certificate de înmatriculare, cartele SIM, dar şi copii ale unor paşapoarte.

Pachetul de materiale a fost ridicat, iar documentele vor fi remise spre expertiză pentru confirmarea neautenticității acestora. Dacă se va demonstra faptul că, indivizii sunt implicaţi activ în afacerea ilegală, ei riscă până la 5 ani de puşcărie.

Lasă un comentariu