Pentru fotoliul de primar al Capitalei se vor duela în turul doi de alegeri socialistul Ion Ceban și liderul PPDA, Andrei Năstase

Embed:

Socialistul Ion Ceban și liderul PPDA, Andrei Năstase vor lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei, în turul doi al alegerilor locale. Locuitorii Chişinăului vor fi chemaţi din nou la urne, peste două săptămâni, deoarece niciunul dintre candidaţi nu a acumulat mai mult de jumătate din sufragii.

Pentru Ion Ceban, și-au dat votul aproape 41 la sută dintre alegători, iar liderul PPDA, Andrei Năstase, a acumulat puțin peste 32 la sută dintre voturi. Pe locul trei se poziţionează singurul candidat independent înscris în cursa pentru primărie, Silvia Radu, care a obţinut aproape 18 la sută dintre voturi.

Reprezentatul Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu, a acumulat peste patru procente, iar liberalul Valeriu Munteanu a obţinut 3,61 la sută dintre sufragii. Ceilalți pretendenți la funcția de primar al Capitalei au acumulat împreună peste unu la sută dintre voturi. 

Socialistul Ion Ceban l-a invitat şi astăzi pe contracandidatul său din turul doi al alegerilor locale din Capitală, Andrei Năstase, la dezbateri publice. Acesta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că îl va aștepta, mâine, în centrul Chişinăului, pentru a discuta problemele municipiului.

"Andrei, hai să discutăm despre oraş, în detaliu, pe fiecare subiect în particular.Noi suntem gata să asigurăm microfoane, boxe,tribune şi buna dispoziţie", a declarat candidatul din partea PSRM, Ion Ceban.

De cealaltă parte, Năstase declara încă ieri, după încheierea procesului de vot, că va participa doar la dezbaterile organizate în mod legal, nu la cele inițiate de Ion Ceban.

"Dânsul ar trebui să se pregătească singur. Noi avem agenda noastră, agenda noastră corespunde întru-totul cu priorităţile oamenilor", a menţionat candidatul PPDA, Andrei Năstase.

Amintim că prezenţa la vot a fost ieri surprinzător de mică puţin peste 35 la sută.

"Conform listelor la momentul deschiderii secţiei de votare erau 1519 alegători. S-au prezentat de trei ori mai puţin”, a subliniat preşedinta Secţiei de votare nr. 95, Olesea Cucu.

Şi candidatul Partidului Unităţii Naţionale, Constantin Codreanu, s-a declarat nemulţumit de prezenţa scăzută la urne.

"În primul rând o campanie murdară, agresivă, necivilizată, care a afectat procesul electoral și i-a dezgustat pe cetățeni. Comportamentul, de multe ori, asemănător unor clovni", a spus candidatul PUN, Constantin Codreanu.

În acelaşi timp, candidatul independent, Silvia Radu, este convinsă că nu a obţinut rezultate mai bune, pentru că nu a fost susţinută de vreun partid politic.

"Avem un tur II sută la sută politic. Avem un tur doi care înseamnă că Chişinăul va continua să fie în zona politică şi geopolitică", a amintit candidatul independent, Silvia Radu.

Turul doi al alegerilor locale noi se va desfăşura în data de 3 iunie.

Lasă un comentariu