Penalul fugar Renato Usatîi a anunţat că va depune cererea de demisie din funcţia de primar de Bălţi

Embed:

Usatîi își maschează eșecul de la Primăria Bălți prin demisie. După ce a fost părăsit de oamenii de încredere și riscă să piardă referendumul convocat de el, penalul fugar a anunţat în cadrul emisiunii "Politica" de la postul de televiziune TV8 că în această săptămână va depune o cerere pentru a se retragere din funcţie.

- În această săptămână, eu Renato Usatîi, în calitate de primar al oraşului Bălţi îmi voi depune demisia.
- Prin depunerea demisiei, încercaţi să provocaţi alegeri anticipate?
- Depunându-mi acum demisia, în Bălţi vor fi alegeri anticipate în data de 20 mai, a comunicat primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi.

Penalul fugar, Renato Usatîi a mai anunţat că din partea Partidul Nostru la funcţia de primar va candida cumătrul său, Nicolai Grigorişin, care a fost ales săptămâna trecută în calitate de viceprimar de Bălţi pe domeniul gospodărie municipală.

Amintim că, în ultima perioadă, mai mulţi funcţionari de la municipalitatea din Bălţi şi-au anunţat plecarea. Igor Şeremet, primarul interimar al oraşului a demisionat, după scandalul deşeurilor din Bălţi. Atunci Şeremet a invocat presiuni din partea primarului fugar Renato Usatîi. De asemenea, a depus cererea de demisie şeful Direcţiei Reparaţie şi Construcţie Drumuri din Bălţi, Serghei Pcela. Într-o scrisoare, acesta l-a acuzat pe Usatîi de faptul că problema cu deşeurile a apărut din cauza "luptei politice" a primarului, care "conduce" orașul prin intermediul aplicației Skype. 

Renato Usatîi este urmărit pentru tentativa de asasinare a bancherului rus, Gherman Gorbunțov, dar și de încercarea de a influența depozițiile presupusului killer. Primarul din Bălți este dat în urmărire internațională şi se ascunde la Moscova.

Lasă un comentariu