Pedepse mai dure pentru şoferii care vor fi prinşi beţi la volan. Aceştia imediat vor rămâne fără permisul de conducere

Embed:

Pedepse mai dure pentru şoferii care vor fi prinşi beţi la volan. Aceştia imediat vor rămâne fără permisul de conducere şi vor fi trimişi să muncească mai mult de 200 de ore în folosul comunităţii. Ieri, Parlamentul a votat în prima lectură excluderea din Codul penal a amenzilor pentru astfel de încălcări. După patru ani, pentru a obţine un nou permis de conducere, șoferii vor fi obligați să participe la un program al Inspectoratul Naţional de Patrulare, cu o durată de 20 de ore și care costă patru mii de lei. În cele din urmă, aceştia vor susţine din nou examenul auto.

"Cu titlu de menţiune vreau să mai spun că este un drept doar care poate fi redobândit după patru ani, adică nu este obligatoriu. Dacă condamnatul nu doreşte asta poate să nu redobândească acest drept", a afirmat reprezentantul serviciului juridic al INP, Veaceslav Sîrbu.

Totodată, unii deputați au propus să fie înăsprită și pedeapsa pentru cei care nu se opresc la semnalul inspectorilor de patrulare.

"Acum pentru faptul că şoferii nu se opresc la semnalul agentului de patrulare primesc o pedeapsă de maxim 500 de lei. Nu credeţi că acestă pedeapsă nesemnificativă va duce la faptul că oamenii pur şi simplu vor evita să se oprească la agenţii de patrulare, pentru că pot plăti amendă 500 de lei şi astfel să fugă de pedeapsa penală şi practic să rămână fără probleme?", a menţionat deputatul PDM, Cornel Dudnic.

În baza aceluiaşi document, mașina șoferului prins beat la volan va fi transportată la o parcare specială. Transportarea va costa 250 de lei, iar pentru fiecare oră de staţionare, proprietarul va plăti între 15 şi 40 de lei, în dependenţă de tipul autovehiculului.

De asemenea, pentru depășirea vitezei cu până la 20 km pe oră, amenda va crește de la 600 la 900 lei. Iar cei care depășesc viteza cu mai mult de 40 km pe oră vor plăti fi 1.800 de lei, față de 1.500 de lei cât este în prezent.

Lasă un comentariu