Pe două roți, nu în ”patru labe”. Ce au în comun ciclismul şi vinul bun?

Mai bine pe două roţi, decât în patru labe. Ce au în comun ciclismul şi vinul bun? Un plus de sănătate este răspunsul. Zeci de ciclişti din toate colţurile ţării au făcut astăzi o excursie prin galeriile subterane ale Cramei Mileştii Mici. După zece kilometri de pedalat printre poloboace, tinerii au "descălecat", şi-au trecut la degustat.

Un grup de biciclişti, în total 30 de persoane, şi-au propus să pedaleze prin galeriile vestitei vinării de la Mileştii Mici.

Vizitatorii pe două roţi au explorat şi galeria unde se păstrează "Colecția de Aur" a vinăriei. În 2005, aceasta a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai mare colecție de vinuri din lume.

Excursia a fost marcată de câteva peripeţii. Nu e un labirint clasic, însă câţiva biciclişti s-au rătăcit, totuşi, în galeriile subterane.

Până la urmă, situaţia s-a încheiat cu bine, iar plimbarea mai puţin obişnuită i-a înaripat pe biciclişti.

”Anul acesta ne-am gândit că trebuie să dezvoltăm turismul pe bicicletă în vinăriile noastre. Vom dezvlota nu doar la această vinărie pentru că ea este prima, dar vor merge şi la celelalte care sunt”, a afirmat preşedintele Clubul Cicliştilor Amatori, Vasile Fotescu.

Excursia pe două roţi a culminat cu o degustare de vinuri.

VIDEO

Lasă un comentariu