PDM, în căutarea unor noi soluţii în lupta cu şoferii care parchează neregulamentar

Embed:

Șoferii care parchează neregulamentar vor fi sancționați, însă ar putea să păstreze plăcuța de înmatriculare a automobilului. O astfel de posibilitate s-a discutat, astăzi, la ședința săptămânală a PDM.

Mai mulți șoferi s-au plâns că în lipsa locurilor de parcare sunt nevoiți să-și lase mașinile unde apucă, respectiv, pe lângă faptul că achită amenda, rămân și fără plăcuțele de înmatriculare, pe care le recuperează cu greu de la agenții de patrulare.

"Nemulțumirea care vine din partea șoferilor, fiindcă sunt nemulțumiți că sunt nevoiți, uneori, să aștepte ore întregi până vine reprezentantul MAI. Pe lângă faptul că achită amenda, dar este și pierdere de timp. Pe de altă parte, noi dorim ca acest contact să fie cât mai formalizat pentru a exclude posibilitatea de corupere a reprezentanților MAI", a comunicat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Astfel, Ministerul Justiției împreună cu Ministerul Afacerilor Interne urmează să găsească o soluție convenabilă, atât pentru șoferi, cât și pentru polițiști. Inclusiv este luată în calcul posibilitatea de a modifica legislația în vigoare. 

Totodată, Vitalie Gamurari susține că vor fi luate în calcul posibilități alternative pentru șoferi, pentru a nu fi nevoiți să încalce legea. Nu este exclus că se va decide crearea mai multor locuri noi de parcare, inclusiv cu plată, dacă nu există alte posibilități în acest sens.

Lasă un comentariu