Pavel Filip: Ucraina şi Republica Moldova au o colaborare tot mai strânsă

Embed:

Ucraina şi Republica Moldova au o colaborare tot mai strânsă, iar asta aduce beneficii cetăţenilor din cele două ţări. Declaraţia fost făcută de premierul Pavel Filip într-un interviu pentru portalul ucrainean "Evropeiskaia Pravda". Şeful Executivului a ţinut să menţioneze că Ucraina este un partener comercial important pentru ţara noastră.

Doar anul trecut, schimbul de mărfuri dintre aceste două state a crescut cu 33 la sută faţă de 2016. Filip a mai menţionat că este important ca Moldova şi Ucraina să cooperez şi în ceea ce priveşte implementarea Acordurilor de Asociere cu Uniunea Europeană.

El nu exclude că după ce toate reformele vor fi implementate, Moldova, Ucraina şi Georgia ar putea depune o cerere comună de integrare în UE. Oficialul moldovean a ţinut să menţioneze că ţara noastră se bucură de susţinerea ţărilor din blocul comunitar deoarece a îndeplinit în termen 75 la sută din prevederile Acordului de Asociere.

În cadrul interviului, Filip a vorbit şi despre problemele dintre Chişinău şi așa-numitele autorităţi din regiunea transnitreană. Cu această ocazie, el i-a mulţumit liderului de la Kiev, Petro Poroşenko, că a promulgat legea cu privirea la controlul comun la frontiera moldo-ucraineană.

Filip a menţionat că datorită acestei decizii va fi asigurată o luptă mai eficientă împotriva criminalității și contrabandei la hotar și va fi sporită securitatea regională. Între Moldova şi Ucraina există 68 de puncte de trece a frontierei, dintre care 25 pe segmentul transnistrean.

Lasă un comentariu