Pavel Filip este încrezător că Parlamentul European va aproba oferirea asistenței financiare în valoare de 100 de milioane de euro

Embed:

Premierul Pavel Filip este încrezător că Parlamentul European va aproba oferirea asistenței financiare în valoare de 100 de milioane de euro. El mai spune că prima tranșă ar putea ajunge până la sfârșitul acestui an. Şeful Guvernului constată însă cu regret că unele forţe politice de la Chişinău vor să împiedice acest proces, încercând să-i influenţeze pe unii eurodeputaţi.

"Dacă o să urmăriţi familia politică din Uniunea Europeană care face această declaraţie, o să înţelegeţi cine solicită acest lucru din interiorul Republicii Moldova. Guvernul Republicii Moldova se poate descurca şi fară aceşti bani, dar banii sunt importanţi pentru oamenii noştri. Sunt sigur că şi cei de la Parlamentul European sunt oameni raţionali şi pot face diferenţa dintre apelurile politice şi activitatea instituţională", a comunicat prim-ministrul, Pavel Filip.

Mai mulţi analiștii de la noi opinează că Uniunea Europeană nu condiţionează politic acordarea finanţării de 100 de milioane de euro. Pentru a primi banii, Moldova a trebuit să demonstreze că poate asigura stabilitatea şi creşterea economică, iar decizia Bruxelles-ului demonstrează că Guvernul şi-a îndeplinit angajamentele. 

Lasă un comentariu