Pavel Filip: Cheia succesului în crearea unui mediu de afaceri atractiv constă în dialogul şi colaborarea guvernului cu oamenii de afaceri

Embed:

Cheia succesului în crearea unui mediu de afaceri atractiv constă în dialogul şi colaborarea guvernului cu oamenii de afaceri. Este mesajul premierului Pavel Filip pentru producătorii autohtoni.

În cadrul întrevederii la care au participat zeci de agenţi economici, s-a discutat despre problemele cu care se confruntă aceştia și despre căile de soluţionare. Printre acestea se numără deficitul de muncitori calificaţi şi pierderile înregistrate de exportatori din cauza aprecierii monedei naţionale. Pavel Filip a trecut în revistă reformele în domeniu, printre care şi reducerea autorizaţiilor necesare de la 416 la 151.

Şi controlul de stat a fost restructurat, astfel că numărul organelor de control s-a redus de la 57 la 18. Reformele vor fi completate cu modificarea Codului Muncii pentru facilitarea angajării şi a concedierii şi apoi prin adoptarea unui nou cod, care va stimula crearea de noi afaceri şi de noi locuri de muncă.

Lasă un comentariu