Partidul Democrat din Moldova împlinește 21 de ani de activitate

Embed:

Partidul Democrat din Moldova împlinește astăzi 21 de ani de activitate. Formațiunea se află acum în cel mai bun moment al existenței politice. Este la guvernare ca principală forță politică a coaliției majoritare, având în același timp cel mai important număr de aleși locali dintre toate partidele moldovenești.

Liderul PDM Vlad Plahotniuc a ținut să le mulțumească membrilor echipei, pe o rețea de socializare, pentru susținerea și încrederea de care au dat dovadă în toți acești ani.

Dumitru Diacov, primul președinte a formațiunii, a declarat că partidul va opta în continuare pentru un stat democratic.

"Este o zi istorică pentru Partidul Democrat şi mă gândesc că e o zi importantă şi pentru toată ţara. Vreau să felicit toţi membrii PD, mai ales acei care au stat la baza creării lui şi vreau să felicit actualii membrii, membrii conducerii. Le doresc succes, sănătate şi să muncească zi şi noapte pentru binele patriei", a comunicat deputatul PDM, Dumitru Diacov.

"Felicitări pentru perioada de 21 de ani, probabil puţine sunt, sau chiar deloc, partide în Republica Moldova care se pot bucura de vechimea pe care o are PDM. Domnule Diacov, vă felicităm şi pe dumneavoastră în mod special pentru că aţi stat ca şi fondator la baza acestui partid", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

De la preluarea guvernării în ianuarie 2016, PDM a făcut față cu succes provocărilor actualei etape, reușind să genereze creșterea economiei, dar și luând măsuri sociale, promovând reformele de modernizare a țării și recâștigând încrederea partenerilor de dezvoltare.

Fracțiunea PDM s-a ales astăzi și cu cu un deputat nou. Alături de democrați va fi Aliona Babiuc, deputată neafiliată, aleasă pe listele PCRM. 

În prezent fracțiunea PDM numără 42 de deputați.

Lasă un comentariu