Părinţii Yasminei, fetiţei sugrumate de o dădacă de la creşa din Israel, cer autorităţilor să dispună instalarea camerelor de supraveghere

Embed:

Părinţii Yasminei, fetiţa unei familii de moldoveni stabiliţi în Israel, care acum trei săptămâni a fost sugrumată de o dădacă de la creşă, au discutat cu reprezentanţi ai Guvernului de la Tel Aviv.

Mama bebeluşului, Dorina Vinta i-a îndemnat pe autorităţi să dispună instalarea camerelor de supraveghere în toate grădiniţele din ţară, pentru a fi evitate astfel de tragedii.

"Ştiu că nu mai putem face nimic ca să-mi întorc copilul înapoi. Vreau doar ca alţi părinţii să fie atenţi şi să fie puse camere de supraveghere în grădiniţe. Astfel, vor putea monitoriza în timp real ce se întâmplă acolo", a spus mama Yasminei, Dorina Vinta.

Fetiţa de un an şi două luni a murit la creşă acum trei săptămâni. Iniţial părinţilor li s-a spus că bebeluşul a murit din cauze naturale, deoarece, medici nu au observat urme de moarte violentă. Poliţia însă a găsit o cameră de supraveghere.

Oamenii legii au rămas şocaţi de cele văzute. Dădaca de 23 de ani, originară din Ucraina, i-a târât de mâini pe Yasmin şi pe un alt bebeluş, i-a aruncat pe o saltea, după care i-a acoperit cu o pătură şi s-a aşezat deasupra lor.

În timp ce copila se zbătea, dădaca se uita liniştit pe telefon. Tatăl micuţei spune că înainte de a fi descoperite circumstanţele tragediei, educătoarea ucigaşă le-a telefonat părinţilor răpuşi de durere.

După felul în care a vorbit, Vladimir Vinta spune că şi-a dat seama că ea are legătură cu moartea Yasminei.

"A sunat educătoarea asta să întrebe cum se simte, cum la ea, când plecăm acasă şi dacă luăm şi corpul neînsufleţit al copilului nostru. Apoi când soţia i-a spus să vorbească cu un prieten de-al nostru, ea automat şi-a schimbat vocea, ca şi când îi tremura gura. Eu automat am observat după convorbirea ei şi am fost decis o sută de procente că ea e vinovată de moartea copilului nostru", a comunicat tatăl Yasminei, Vladimir Vinta.

Dădacă se află în arest şi riscă ani grei de puşcărie.

"Nu sunt cuvinte care să poată descrie durerea pe care o simt şi eu şi soţia mea. Fetiţa noastră pentru noi era sensul vieţii noastre. Pentru ea munceam, pentru ea luptam, pentru ea ne trezeam dimineaţa", a afirmat tatăl Yasminei, Vladimir Vinta.

Lasă un comentariu