OFICIAL! Gaura provocată sistemului bancar este de 600 de milioane de dolari. Compania Kroll începe recuperarea banilor

Embed:

600 de milioane de dolari au fost furate din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. La această concluzie  a ajuns compania Kroll, care investighează frauda din sistemul bancar. Potrivit Băncii Naţionale, următoarea etapă va fi deja recuperarea banilor.

Cel puţin 75 de companii, care aveau legătură cu Ilan Şor, au acţionat concertat în perioada 2012-2014, beneficiind de credite semnificative. Cei mai mulţi bani au fost transferaţi pe conturile deschise în două bănci din Letonia, după care au fost spălaţi printr-o rețea de aproximativ 100 de conturi bancare corporative din ţara baltică.

Cele mai multe conturi au fost deschise pe numele unor companii înregistrate în Marea Britanie sau în zone off-shore, precum Belize, Panama şi Insulele Virgine.

Companiile Kroll și Steptoe și Johnson i-au prezentat Băncii Centrale o strategie de inițiere a acțiunilor în justiție în multiple jurisdicții, pentru a obține în continuare informații și pentru a recupera activele care au fost delapidate.

Kroll susține că perioada de recuperare a banilor va dura cel puțin un an și jumătate. Cele trei bănci au ajuns în stare de insolvabilitate la sfârşitul anului 2014.

Lasă un comentariu