Observatorii din partea asociaţiei Promo-Lex, au sesizat câteva negeruli în procesul de vot

Embed:

Observatorii au sesizat mai multe nereguli în procesul de vot. Reprezentanții Promo-Lex spun că cele mai frecvente țin de sigilarea necorespunzătoare a urnelor de vot şi prezenţa afişarea materialelor publicitare în preajma secţiilor.

Au mai fost înregistrate trei cazuri de votare în grup,  dar şi 14 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, lucru interzis de lege. De asemenea, au fost depistate erori în listele electorale. La Bălţi, un alegător a încercat să iasă din secţia de votare cu buletinul de vot.

"Un alegător a intrat în secţia de votare şi a încercat să iasă cu buletinul de vot. Evident lui nu i s-a permis. A ieşit din secţia de votare, fiind urmat de observator şi vorbea la telefon. Persoana cu care dialoga acest alegător, acest alegător îl întreba dacă o să fie remunerat chiar dacă nu a reuşit să voteze", a spus directorul de programe Promo-LEX, Pavel Postică.

Totodată, observatorii urmăresc și procesul de vot în cele cinci localități rurale, unde au loc alegeri. Potrivit lor, în satul Jora de Mijloc din raionul Orhei,  în această după amiază a fost identificat un microbuz cu sigla unui concurent electoral care transportă organizat alegătorii la urnele de vot.

În aceeaşi localitate, două persoane au intrat în secția de votare, prezentându-se drept reprezentanții unui concurent electoral fără a prezenta legitimația. Procesul de vot a fost întrerupt timp de 10 minute pentru a clarifica situaţia. Asociația Promo-LEX are 375 de observatori în secțiile de votare. 

Lasă un comentariu