O tânără de peste ocean îmbină dansul cu informatica

Embed:

Dansul și informatica – artă și știință. Chiar dacă, la prima vedere, nu au nicio tangență, cele două domenii pot fi, totuși, îmbinate frumos. Cel puţin, asta îi reuşeşte de minune unei femei de peste ocean, pentru care codurile și mișcările sunt noțiuni sinonime.

Datorită acestei pasiuni, a luat naștere și proiectul ei inedit cu care a cucerit o lume întreagă. Este autoarea unor costume care luminează, iar asta creează o atmosferă unică în ringul de dans.

Miral Kotb a moștenit dragostea pentru dans din familie, iar de informatică este pasionată de pe când avea doar nouă ani. Ideea de a le combina armonios i-a venit în timpul unui tratament pe care îl urma când a suferit de o maladie gravă.

''Urma să devin o dansatoare profesionistă, dar am fost diagnosticată cu cancer, iar asta mi-a schimbat total viaţa. Mereu am încercat să găsesc o modalitate de a îmbina dansul cu tehnologia şi aşa am ajuns la ideea costumelor cu lumină. Acestea puteau fi programate wireless, pentru a crea o artă vizuală deosebită'', a spus dansatoarea şi informaticiana, Miral Kotb.

A calculat, a proiectat și, într-un final, a devenit autoarea unor costume cu adevărat inedite. Cei ce le îmbracă, se transpun într-un decor de poveste, acolo unde luminile și culorile sunt vedetele principale.

''Oamenii care nu sunt pasionaţi de ştiinţele exacte şi privesc din exterior cum se creează softurile, nu văd şi partea creativă a acestora. Să citeşti coduri este de parcă ai citi poezie. Este o adevărată artă, o cultură prin care aduci ideile la lumină''.

Încojurată de cifre, femeia reușește să ajungă mereu la intersecția dintre coduri și ritmuri. Prin hobby-ul său, își propune să inspire cât mai mulți oameni.

''Dăm concerte mai mult în spaţiu public şi cu cât oamenii reacţionează mai pozitiv, cu atât devenim şi noi mai siguri de ceea ce facem''.

Proiectul gândit de Miral poartă numele de "Iluminate", iar între timp, a devenit popular și în mediul virtual.

Lasă un comentariu