O nouă tehnologie care poate să "vadă" oamenii prin pereţi

Embed:

Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au dezvoltat o tehnologie care poate să "vadă" oamenii prin pereţi, fără echipamente complexe precum camere de termoviziune sau raze X.

Pentru realizarea RF-Pose, cum a fost numită ea, cercetătorii au folosit reţele neurale pentru a "învăţa" un computer anumiţi parametri ai reţelelor radio şi cum sunt aceştia modificaţi de mişcările oamenilor.

Folosind un flux video în timp real, computerul a determinat că mişcările umane au un efect asupra undelor radio. Aceşti parametri au fost apoi interpretaţi grafic de o figurină din linii, iar în ultima fază, computerul a putut să urmărească persoanele în mediul înconjurător, chiar dacă nu mai avea fluxul video cu aceştia.

Tehnologia funcţionează pe rază scurtă şi ar putea fi folosită pentru monitorizarea pasivă a celor care suferă de boli precum Parkinson şi scleroză, fără a încălca intimitatea pacientului cu camere video.

Toţi cei care ar putea fi monitorizaţi prin RF-Pose vor trebui să îşi dea consimţământul, iar datele colectate vor fi anonime şi criptate.

Lasă un comentariu