O nouă descindere în forţă a oamenilor legii! Doi angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice au fost reţinuţi, după ce ar fi eliberat ilegal peste 600 de carnete de şofer

Embed:

O nouă descindere în forţă a oamenilor legii! Doi angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice au fost reţinuţi, după ce ar fi eliberat ilegal peste 600 de carnete de şofer. Pentru acest serviciu ilegal, suspecţii cereau între 500 şi 1500 de euro. În total, ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie şi procurorii au efectuat 60 de percheziţii.

Afacerea ilegală cu permise a intrat în vizorul CNA anul trecut, iar investigaţiile vizează probele susţinute în perioada noiembrie 2017 - februarie 2018. Mai mulţi şefi din cadrul Agenţiei Servicii Publice şi angajaţi ai patru şcoli auto din Chişinău au fost urmăriţi de ofiţerii CNA, care au constatat că au fost fraudate aproximativ 400 de teste teoretice şi peste 200 de probe practice.

În imaginile de pe camerele de supraveghere, oferite de CNA, se vede clar cum un membru al comisiei indică răspunsurile corecte pe ecranele calculatoarelor. Potrivit CNA, într-o altă înregistrate video, un membru al comisiei susţine proba teoretică în locul candidatului, iar într-o înregistrare audio un instructor sugerează ce răspunsuri trebuiesc bifate.

Pe acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 6 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pentru o perioadă de până la 10 ani. După reţinerile de astăzi, conducerea Agenției Servicii Publice a declarat că va oferi tot sprijinul necesar pentru a identifica persoanele implicate.


Lasă un comentariu