O manipulare grosolană! Vitalie Gamurari dezminte informaţia vehiculată de postul Jurnal TV precum că preşedintele PDM ar fi cercetat penal în România

Embed:

Informaţia vehiculată de postul Jurnal TV precum că preşedintele PDM ar fi cercetat penal în România este o manipulare grosolană. Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al formaţiunii. Vitalie Gamurari a menţionat că instituţiile de drept din România au confirmat că liderul democraţilor nu este vizat în nicio cauză penală peste Prut. Acestea doar investighează un denunţ depus de raiderul numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon.

"Preşedintele PDM fiind la curent de posibila apariţie a acestor documente anterior a făcut anumite demersuri faţă de organele de anchetă din România inclusiv faţă de parchetul pe lângă tribunalul din Bucureşti. Prin care a solicitat să se dea un răspuns clar dacă este vizat într-o calitate sau alta pe teritoriul României. Răspunsul a fost unul negativ, răspunsul este foarte clar că nu este vizat nici într-un dosar de pe teritoriul României", a afirmat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Gămurari a mai precizat că Jurnal TV se referă la o ordonanță de începere a urmăririi penale ce datează aprilie. Subiectul este epuizat însă, întrucât Vlad Plahotniuc a primit răspunsul de la procurorii români în august. PDM mai susţine că cei care controlează Jurnal TV au început campania electorală mai devreme şi-i scot la lumină pe killerii condamnaţi la ani grei de puşcărie pentru a răspândi scenarii false şi poveşti inventate.

"Cei care fac denunţuri sau dau interviuri sunt persoane care sunt bănuite, sau urmărite de spălare de miliarde de dolari sau sunt infractori care sunt condamnaţi la termeni grei şi în acest context urmează întrebarea fie că aceste persoane vor să se răzbune pentru faptul că au fost judecaţi în contextul celor ce au comis, fie au anumite interese", a menţionat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Preşedintele PDM aşteaptă concluzia procurorilor români şi l-ar putea acţiona în judecată pe Veaceslav Platon pentru calomnie.

În acelaşi timp, surse din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au comunicat pentru Radio România Actualități că Vlad Plahotniuc nu este pus sub acuzare.

Lasă un comentariu