O închisoare pentru bărbați din California sparge stereotipurile!

Embed:

O închisoare pentru bărbați din California sparge stereotipurile! Penitenciarul Valley State este unicul din țară care pune la dispoziţia deținuților cursuri de cosmetologie. Orele sunt sunt foarte populare, fiind frecventate de peste 3 mii de pușcăriași, care învață cuminți cum să facă manichiură, să penseze sprîncene și să aplice măști pentru ten.

Închisoarea Valley State din Chowchilla găzduia, iniţial, numai condamnate de sex feminin, care puteau absolvi un curs de certificare în cosmetologie. Acum patru ani, însă, penitenciarul a devenit unul exclusiv pentru bărbaţi. Administrația pușcăriei a decis să păstreze ciclul de instruiri și nu a dat greș. Orele se bucură de populariate și printre deținuții brutali.

Programul de instruire durează aproape doi ani, timp în care bărbaţii sunt instruiți de o femeie.

Când le spun oamenilor că predau cosmetologia într-o închisoare de bărbaţi, ei rămân şocaţi şi surprinşi. Nici eu nu am crezut că va funcționa.

Femeia îşi tratează discipolii cu respect şi nu lasă loc de discriminare.

Procedura mea preferată e îngrijirea pielii, care include tratamente faciale, îngrijirea sprâncenelor şi machiajul. Îmi place să-mi văd clienţi relaxaţi şi să știu că se simt confortabil cu mine.

Aproape 3 mii de deţinuţi din Valley State Prison frecventează cursul, iar la finele acestuia ei se aleg cu licenţă în domeniu, care îi poate asigura cu un job, atunci când vor fi puși în libertate. 

Lasă un comentariu