O companie americană va investi milioane de dolari în Moldova, pentru a extrage petrol și gaze naturale în sudul țării

Embed:

O companie americană va investi milioane de dolari în Moldova, pentru a extrage petrol și gaze naturale în sudul țării. Premierul Pavel Filip a semnat ieri o declarație comună cu directorul companiei Frontera Resources, Steve Nicandros.

„Moldova este o țară care va respecta, o țară predictibilă, unde sunteți bineveniți. Așteptăm investitori serioși și ambițioși care vor manifesta interesul către Republica Moldova. Noi vom face tot posibilul ca să eliminăm toate barierele, constrângerile care mai există în acest sens”, a declarat prim-ministrul, Pavel Filip.

Directorul companiei a afirmat că acest proiect va contribui la siguranța energetică a țării noastre și va crea noi locuri de muncă. 

„Explorările noastre din ultimii 5-10 ani au scopul să ajute Moldova să devină independentă din punct de vedere energetic. Cheltuielile noastre sunt estimate la cel puţin şase milioane de dolari în următorii cinci ani. Totuşi, dacă vom avea succes, suntem dispuși să cheltuim între 50 și 100 de milioane de dolari”, a comunicat directorul companiei Frontera Resources, Steve Nicandros.

Ambasadorul SUA Chișinău a salutat proiectele noi din Republica Moldova, în special cele americane. 

„Sper că acest proiect va ajuta dezvoltarea independenței energetice aici în Republica Moldova. Sunt foarte mândru că Guvernul a decis că o companie americană va face acest proiect enorm”, a menționat ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit.

Lasă un comentariu