O căruţă de bani pentru referendumul consultativ, inițiat de Igor Dodon. CEC a aprobat devizul de cheltuieli

Embed:

O căruță de bani va costa referendumul consultativ, inițiat de şeful statului Igor Dodon! CEC a aprobat astăzi devizul de cheltuieli în mărime de 74,7 milioane de lei, pentru desfășurarea plebiscitului. Documentul va fi expediat Parlamentului și Executivului, iar banii urmează a fi cheltuiți pentru campania preelectorală și electorală, dar și pentru desfășurarea propriu-zisă a referendumului.

"Remunerarea muncii, remunerarea funcționarilor electorali, cheltuielile pentru activitatea consiliilor electorale de circumscripție electorală de nivelul doi, a birourilor electorale și respectiv cheltuielile pentru activitatea secțiilor de votare. Alte cheltuieli, achiziționarea bunurilor și serviciilor, precum și stocurile de materiale circulante", a comunicat președintele CEC, Alina Russu.

Anterior, premierul Pavel Filip a declarat că Guvernul nu va finanța referendumul inițiat de Igor Dodon. Șeful cabinetului de miniștri a declarat că cele aproape 75 de milioane de lei pot fi utilizate pentru majorarea salariilor profesorilor.

Igor Dodon a inițiat un plebiscit consultativ pe marginea a patru subiecte. Acestea se referă la abrogarea legii care prevede transferul în datorie publică a creditelor de urgenţă oferite pentru trei bănci. De asemenea, Dodon vrea mai multe împuterniciri pentru dizolvarea Parlamentului, reducerea numărului de deputaţi în Parlament de la 101 la 71 şi introducerea istoriei Moldovei în şcoli.

Referendumul ar urma să se desfășoare în 24 septembrie.

Lasă un comentariu