NVIDIA foloseşte inteligenţa artificială pentru a transforma orice filmare într-un clip slow-motion

Embed:

NVIDIA foloseşte inteligenţa artificială pentru a transforma orice filmare într-un clip slow-motion. În general, pentru realizarea de filmări la rezoluţie înaltă şi la o viteză de peste 24, 30 sau 60 de cadre pe secundă, este nevoie de echipament specializat, foarte scump.

Algoritmul NVIDIA foloseşte plăci video ale companiei, pentru a procesa clipurile video obişnuite, inserând astfel între cadrele filmate noi cadre "artificiale", realizate folosind informaţiile cadrului precedent şi ale celui care urmează, pentru o redare fluidă a materialului video.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, s-au folosit peste 11 mii de clipuri video cu activităţi sportive, filmate la 240 de cadre pe secundă. Pe baza acestora, algoritmul poate acum genera până la 210 cadre pentru fiecare secundă de redare.

Tehnologia nu va fi integrată prea curând în smartphone-uri, însă ar putea transforma filmările normale cu telefonul în clipuri slow-motion prin procesare pe un PC, avantajul fiind faptul că rezoluţia înaltă rămâne intactă.

Lasă un comentariu