Nume sonore din societate susţin inițiativa de introducere a votului uninominal pentru următoarele alegeri parlamentare

Embed:

Inițiativa de introducere a votului uninominal pentru următoarele alegeri parlamentare se bucură de susţinere largă din partea unor nume sonore din societate, dar şi de numeroase organizaţii cu autoritate. Oameni de cultură, interpreţi, sportivi, reprezentanţi ai societăţii civile vor să-și aleagă singuri deputații.

Sindicatele angajaţilor din domeniul structurilor de drept şi educaţional "Sindlex" consideră că trecerea la sistemul electoral majoritar pe circumscripţii uninominale va avea efecte benefice asupra vieţii politice şi sociale. 

La rândul său, îndrăgita interpretă de muzică populară Adriana Ochişanu este convinsă că interesele moldovenilor vor fi promovate mai eficient dacă oamenii îşi vor alege direct deputaţii.

Și alți oameni de cultură au venit cu mesaje în susținerea votului uninominal. Regizorea Lidia Panfil crede că în Parlament trebuie să ajungă persoane cunoscute publicului şi că sistemul electoral uninominal va responsabiliza atât deputatul, cât și alegătorul.

În acelaşi timp, Interpretul Nicolae Glib, fost primar al satului Pepeni din Sângerei, susține că ţara noastră are nevoie de o schimbare, iar votul uninominal este exact ce le trebuie cetățenilor.

Şi Zinaida Julea este de părere că noua lege îi va responsabiliza pe viitorii legislatori, deoarece oamenii vor avea pârghii reale să controleze activitatea aleşilor.

În susţinerea votului uninominal s-au expus şi alţi artiști, inclusiv compozitorul Eugen Doga şi interpreţii Iurie Sadovnic şi Geta Burlacu, dar și sportivi, printre care judocanii Dorin Goțonoaga și Denis Vieru.

Totodată, în cadrul campaniei de colectare a semnăturilor în susținerea votului uninominal, aproape 800 de mii de cetățeni au semnat pentru modificarea sistemului electoral.

Lasă un comentariu