Numărul anual al persoanelor rezistente la antibiotice, în creştere. Tratamentul mai multor boli devine mult mai complicat

Embed:

Numărul anual al persoanelor rezistente la antibiotice ajunge la 500 de mii, arată datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Problema este actuală şi în Moldova, unde, în peste 50 la sută dintre cazuri, preparatele sunt prescrise în exces. În aceste condiții, tratamentul mai multor boli devine mult mai complicat.

"70 la sută dinte copii cu infecţiile virale primesc antibiotice, ceea ce nu este corect, fiindcă în sezonul rece când este sezonul infecţiilor virale acute, sezonul gripei, trebuie de început cu preparatele antivirale, trebuie să facă şi investigaţii care agent patogen este", a comunicat şefa Centrului Municipal de Sănătate Publică, Luminiţa Suveică.

Tratamentul abuziv cu antibiotice poate duce la rezistenţa față de infecţiile care provoacă faringitele, anginele, gastroenterocolitele şi maladiile diareece acute. O altă problemă este faptul că antibiotice prescrise în exces ar putea afecta microflora organismului şi să dăuneze grav imunităţii.

Lasă un comentariu