Nouă semafoare inteligente au fost puse în funcţiune la intersecţia strazii Balcani cu şoseaua Petricani

Embed:

Nouă semafoare inteligente au fost puse în funcţiune la intersecţia strazii Balcani cu şoseaua Petricani. Acest lucru va permite evitarea ambuteiajelor şi o securitate sporită în trafic.

Circulaţia va fi dirijată de nouă semafoare inteligente, instalate în patru direcţii, în intersecţia străzii Petricani cu şoseaua Balcani.
Şoferii spun că intersecţia era mereu aglomerată, iar cei care vroiau să vireze de pe strada Petricani spre şoseaua Balcani, drum cu prioritate, deseori se transforma într-o misiune imposibilă.

"Foarte tare era nevoie de el aici. Fiindcă aici era ambuteiaj mare, iar maşinile care vin de pe strada respectivă nu pot ieşi la drum. Iată acum e normal, au pus semafor şi e altceva. Şi drumul făcut şi semaforul pus. Foarte bine. "

Lucrările de instalare a semafoarelor a durat două săptămâni, iar din bugetul primăriei au fost alocaţi peste 600 de mii de lei.

"După reparaţia străzii Petricani a devenit cele mai aglomerate artere din Chişinău. Mai mult era strada este în intersecţie cu şoseaua Balcani, iar în zonă erau mereu ambuteiaje", a spus purtător de cuvânt, Primăria Capitalei, Vadim Brânzaniuc.

Acest proiect a fost şi ultima dispoziţie semnată de fostul primar interimar Silvia Radu, înaionte de suspendarea din funcţie. Candidatul independent la şefia Capitalei a avut grijă să efectueze o vizită în zonă pentru a se convinge că semafoarele funcţionează. La sfârşitul anului trecut au fost instalate dispozitive similare pe şoseaua Balcani intersecţie cu strada Tudor Vladimirescu, oraşul Durleşti, dar şi în satul Dumbrava, comuna Truşeni.


Lasă un comentariu