Nereguli la renovarea bulevardului Ştefan cel Mare din Capitală

Embed:

Lucrările de reparaţie încă nu s-au încheiat dar asfaltul deja se deformează. Vorbim despre bulevardul Ştefan cel Mare din Capitală, aflat în plină renovare. Municipalitatea dă vina pe temperaturile caniculare, în timp ce specialiştii spun că aceste probleme puteau fi evitate.

"Cauzele au fost degradările stratului de fundaţie, dar şi temperaturile ridicate din această vară", a spus directorul adjunct, Direcţia Transport, Oleg Caraman.

Experții spun, totuși, că nu vremea caniculară ar fi cauza. Este doar unul dintre factori, de care, se pare că muncitorii nu au ţinut cont. De această părere sunt şi şoferii. 

"Dacă se face, se face la calitate, investeşte odată şi atâta tot, pe zece ani înainte, numai nu aşa, nici jumătate de an a trecut şi sunt deja denivelări straşnice".

"Ei, frumos. S-a făcut degeaba, ce acesta e lucru?".

"La noi aşa se face, fără cap, cu părere de rău".

Un alt lucru care mai trebuie făcut ar fi replantarea a cel puţin şase arbori care cresc de-a lungul principalei artere al Capitalei.

"Cel puţin arborele acela, care stă în mijlocul pavajului, într-o gărurică de 20 pe 20, vă rog transpaltaţi-l cu rădăcină. Dumneavoastră transpaltaţi-l, iar Pretura Centru nu ştiu, de două ori, de trei ori pe zi să-l ude", a menţionat primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu.

Unii orășeni sunt nemulțumiți şi de felul în care este renovat pavajul.

"Ei aşa o lucrat calitativ, aşa se lucrează la noi în ţară. Bani puţini şi lucru necalitativ asta e toată socoteala".

Alţii însă sunt de părere că oricum bulevardul arată mai bine decât înainte de renovare.  

"Doar cei care au făcut groapa sunt vinoveţi şi invers. Mă aranjează comparativ cu situaţia care a fost e bună".

Lucrările de renovare a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt au început în 2015. Autorităţile municipale au amânat în repetate rânduri termenul de finalizare a lucrărilor, ultimul fiind stabilit pentru sfârșitul acestui an.

Lucrările fac parte dintr-un proiect de renovare a șase străzi din Capitală, finanţat de BEI şi BERD. Valoarea totală a acestuia este de 22 de milioane de euro.

Lasă un comentariu