Nereguli depistate la frontieră. Două autovehicule aveau modificate numărul de identificare a caroseriei

Embed:

Angajații Poliției de Frontieră au reținut două autovehicule care aveau modificat numărul de identificare a caroseriei. În ambele cazuri sunt documentați cetățeni ai României, care au încercat să treacă frontiera ieri, prin punctele de trecere Leușeni și Lipcani.

În jurul orei 19:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni, pe direcția de intrare în țară s-a apropiat un camion cu o semiremorcă, înmatriculate în România.

La volanul căruia se afla un cetățean român, în vârstă de 65 de ani. Supus controlului de rigoare, bărbatul a prezentat poliţiştilor actele necesare.

Însă în urma verificărilor oamenii legii au depistat că numărul șasiului înscris în certificatul de înmatriculare nu coincide cu cel montat pe semiremorcă.

Luat la întrebări de forţele de ordine, șoferul a declarat că preluase semiremorca cu documente de la firma unde activează, fără să intuiască că ar putea exista careva nereguli.

Cel de-al doilea mijloc de transport a fost reținut în Punctul de Trecere a Frontierei Lipcani, la intrarea în Republica Moldova. Conducătorul auto, un cetăţean român, în vârstă de 57 de ani, ce se afla la volanul unui automobil de model Ford, cu plăcuţe de înmatriculare româneşti a fost documentat de polițiștii de frontieră pentru aceeași ilegalitate.

În cadrul audierilor, bărbatul le-a spus oamenilor legii că și-a procurat autovehiculul acum șapte ani, iar toate formalitățile de achiziționare au fost efectuate conform legii.

În acest context, ambele mijloacele de transport au fost reținute pe teritoriile punctelor de trecere, până la elucidarea circumstanțelor.

Lasă un comentariu